Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
RR TUNING-RRCUSTOMS BLOG. RRC.

Már felszereltetted a téli gumikat? Így védheted meg őket az idő előtti elkopástól!

RR Tuning
RR Tuning
2020.10.30 00:34
Már felszereltetted a téli gumikat?  Így védheted meg őket az idő előtti elkopástól!

Már felszereltetted a téli gumikat? Így védheted meg őket az idő előtti elkopástól! A csapból is az folyik, hogy 7 Celsius fok alatt az autón lévő gumiabroncsokat nyáriról télire kell cserélni. Mikor beköszönt a hideg, minden évben felhívják erre a figyelmet, bemondják a híradókban, folyamatosan hangsúlyozzák a Tv-ben és rádiókban, és az interneten is egyre több téli gumi hirdetés kerül elénk.

Az ok, amiért ez ennyire fontos, az az, hogy a nyári gumi egyrészt nem reagál túl jól a hideg időre, megkeményedik, így sokkal kisebb tapadást tud biztosítani, mint nyáron.

Autógumi ápoló. RRCSHOP

Emellett a téli és nyári gumik bordázatukban is eltérnek. Míg egy téli garnitúra kifejezetten a csapadékos, havas viszonyokra van kifejlesztve, sok vizet tud hatékonyan elvezetni, addig a nyári gumi erre nem képes, így sokkal jobban csúszik, és hamarabb tönkre is megy.

Egy új gumi garnitúra nem kis befektetés, akár több százezer forintra is rúghat a költség autótípustól és gumifajtától, mérettől függően. Ugyanakkor biztonságunk elsődleges, főleg, ha a közlekedésről van szó, így ezen nem illik spórolni, pláne, ha belegondolunk, hogy a gyártók szerint egy gumigarnitúra biztonságos élettartalma, megfelelő karbantartás esetén megközelítheti akár a 8-10 évet is.

De mit jelent a megfelelő karbantartás? Mit tehet a gumiabroncsért egy átlagos, laikus autóvezető?

Nagyon is sokat. Azt mindannyian tudjuk, hogy a téli időszakban fokozott igénybevételnek van kitéve a kocsik alváza, és természetesen a kerekek is. A só, amit az utak csúszásmentesítésére használnak erősen maró hatású, így, ha nem távolítjuk el az autónkról, ami rátapadt belőle, az hosszabb távon komoly károkat is jelenthet.

Érdemes tehát használattól függően, legalább két hetente egy magas nyomású mosóval átmenni a kocsi alsó fertáján, különös tekintettel a kerekekre. Emellett pedig érdemes lehet beszerezni egy speciális gumitisztító és ápoló szert is, ami kifejezetten erre a felületre jött létre.

Az RRC TIRE DRESSING egy olyan speciális vegyszer, mely felkészíti a gumiabroncs felületét a különböző környezeti hatásokra, és meg is védi azoktól. Víz lepergető réteget hoz létre, de taszítja az egyéb szennyeződéseket is, melyek a gumi felületén megtapadnak. Emellett behatol a gumi szerkezetébe is, segít megőrizni annak rugalmasságát és lágyságát, aminek folytán késlelteti a gumi öregedését. Ez pedig nem csak azért előnyös, mert így később kell gumiabroncsot vásárolnunk, de megvédhet minket egy esetleges durrdefekt veszélyétől is.

Érdemes hát a téli gumi felszerelésekor beszerezni RRC TIRE DRESSING autógumi ápolószert, és a gumikat még használatba vétel előtt lekezelni. Így biztonságérzetünk sokkal nagyobb lehet az abroncsokat illetően, és pénzt is spórolhatunk a kopás és elöregedés késleltetésével.

És még valami: RRC TIRE DRESSING nem csak a gumi optimális állapotáért, de a feltűnően szép külleméért is felel. Egy ezzel a vegyszerrel karbantartott gumiabroncs ragyogóan fekete, igényes és szinte új kinézetet mutat, ami esztétikai élményt is biztosít a biztonságérzet mellett!

A vegyszert megvásárolhatod itt, az RR Tuning webshopjában, viszonteladó partnereinknél, vagy a deszki telep helyünkön, ahol használat közben is be tudjuk neked mutatni az ápolószer rendkívüli hatékonyságát. Ne is gondolkozz, szerezd be minél előbb, hiszen tudod: aki előre gondolkodik, az sokat spórolhat előrelátásával!