Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
RR TUNING-RRCUSTOMS BLOG. RRC.

3 dolog, amit valószínűleg elrontasz az otthoni autótakarításnál

RR Tuning
RR Tuning
2020.09.05 22:00
3 dolog, amit valószínűleg elrontasz az otthoni autótakarításnál

3 dolog, amit valószínűleg elrontasz az otthoni autótakarításnál. Bár manapság már egyáltalán nem luxus egy autómosó szolgáltatásait igénybe venni, és fénykorukat élik a vegyszeres magasnyomású kézi mosók is, sokan még mindig otthon szeretik takarítani autójukat.

Sok féle motiváció lehetséges, amiért az otthoni autómosás mellett dönthetsz, és ezek közül számos vitathatatlan, de az is fontos tény, hogy ha nem kellő szakértelemmel és odafigyeléssel végzed ezt a feladatot, akkor nem fogod elérni a kívánt tisztasági fokot, de akár komoly károkat is okozhatsz járművedben. Nézzük hát mi az 3 legfontosabb tényező, amit valószínűleg szinte mindenki elront az otthoni autótisztítás során.

RRCSHOP. RR TUNING

1., Nem megfelelő vegyszer választás

Az első és legfontosabb tényező, hogy milyen vegyszerekkel oldod le az autódon lerakódott koszt. Főleg a téli időszakban jellemző, hogy az autókon makacs szennyeződések telepednek meg, melyek eltávolításához speciális tisztítószerekre van szükség. Általános tévedés, hogy a háztartási tisztítószerek tökéletesen megfelelőek az autómosáshoz is. Persze, lehetnek átfedések, és vannak univerzális megoldások, de nem véletlen, hogy létrejöttek professzionális autókozmetikai márkák. Az autó felületei és a rajtuk megtapadó speciális szennyeződések speciális tisztítást igényelnek, melyekhez elengedhetetlen a specifikus autókozmetikai vegyszer. Ne gondold, hogy ezek feltétlenül drágábbak, mint azok, amiket otthonod tisztántartására használsz. Érdemes szétnézned az RR Tuning webáruházában, és legalább az alapvető vegyszereket megvásárolni a legbiztonságosabb és leghatékonyabb autótisztítás érdekében.

2., Nem megfelelő eszközhasználat

Sok háztartásban fellelhetőek már házi magas nyomású mosó készülékek, amik rendkívül alkalmasak az autó külsejének lemosására, a gond azonban legtöbbször a vegyszerek felhordásához használatos rongyokkal és kefékkel van. Más eszköz szükséges a kaszni lemosásához, más a belső terek tisztántartásához és más féle rongy és kefe kell a bőr ápolásához is. Az RR Tuning webáruházában professzionális eszközöket, rongyokat és keféket is találsz, melyekkel egészen biztosan hatékony munkát végezhetsz, és nem teszed ki veszélynek autód felületeit. A nálunk kapható mikroszálas kendővel például egészen biztosan nem karcolod majd össze a felületeket, és letörlés után nem maradnak majd csíkosak vagy maszatosak a felületek.

3., A specifikusság teljes elhagyása

Ez a probléma tulajdonképpen az első kettő ötvözete. Ha csak sima poros szennyeződésről van szó, az nem állít nagy kihívások elé bennünket, azonban a zsíros, olajos, vagy egyéb savas, lúgos szennyeződések (például az út szóró só vagy fékpor) szakszerű eltávolítása már különleges figyelmet, szakszerű vegyszer és eszköz választást is igényel. Ha professzionális autókozmetikai termékcsaládot választasz, biztosan megtalálod minden különböző szennyeződés eltávolítására az alkalmas vegyszert és eszközt, és ha ezeket rendeltetés szerűen is használod, az eredmény biztosan nem marad majd el az elvárásaidtól. Így biztosan hatékonyan el tudod majd távolítani a legextrémebb szennyeződéseket is , és nem kell félned, hogy az egyes vegyszerek megmarják majd a felületet, vagy nem távolítják el a koszt egészen.

Tehát összességében elmondható, hogy az otthoni autótakarítást senkinek nem kell elvetnie, aki szívesen áldozza erre idejét és energiáját, azonban nagyon fontos, hogy megfelelő szakértelemmel közelítsünk a feladathoz, hogy elérhessük a vágyott tisztaságot és ne veszélyeztessük az autónk állagát és épségét.

Az autókozmetikai vegyszerekbe fektetett pénz egyáltalán nem pazarlás, nagyon is kifizetődő döntés, ezért szívből javasoljuk, hogy tekintsd át webáruházunk kínálatát. Ha pedig bármi kérdésed felmerülne, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!